Greš z nami? Bližnji vzhod: Jordanija in Izrael - 8 dni

1.349,00 €.   Z gore Nebo na Mrtvo morje, k Petri in v Kumran, Jeruzalem, Betlehem in Galileja 
Turistično potovanje: vključeno vse po programu.
Potovanje Jordanija in Izrael! Na potovanju po Bližnjem vzhodu spoznavamo pomen Kumranskih spisov, naravne lepote Jordanije, ki so jih Nabatajci v Petri pretvorili v pravo čudo, odkrivamo po Kristusovi poti v Izraelu ... V središču civilizacij je vselej ogromno zanimivosti, kulturna, zgodovinska in demografska spoznanja pa so izjemno bogata.

PROGRAM POTOVANJA:
1. dan  LJUBLJANA - AMAN
  Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana 2 uri pred poletom. Polet s presedanjem na enem od letališč. Obrok na letalu.

2. dan  AMAN - JERASH - AMAN
  Po zgodnjem pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti bo sledil prevoz v hotel. Nočitev.
  Po zajtrku se bomo odpravili do Jerasha - arheološkega bisera Jordanije. Stara Grško-Rimska naselbina Gerasa očara s svojo kolonado na ovalnem trgu, Forumom Cardo in Hadrijanovimi vrati. Po ogledih nazaj do Amana, kjer boste na krožni vožnji spoznali staro Citadelo na dominantni vzpetini z razgledom na stari Aman ter geto Palestinskih ubežnikov. Nadaljevanje panoramske vožnje mimo rezidenčnih predelov, stare kraljeve palače in rimskega amfiteatra do avenije ambasad in modernih vil. Nato nazaj v hotel, večerja in nočitev.

3. dan  AMAN - MADABA - gora Nebo - PETRA
  Zajtrku bo sledil obisk slovite Madabe, kjer v cerkvi Sv. Jurija hranijo originalni mozaik z upodobitvijo zemljevida svete dežele iz 6. stoletja. Pot boste nadaljevali do gore Nebo, kjer stoji spomenik Mojzesu, kateri je po Biblijskem izročilu s te točke uzrl obljubljeno deželo in zatem tu umrl. Na gori Nebo naj bi bil tudi Mojzesov grob. Ob lepem vremenu se odpira čudovit razgled na Mrtvo morje in sveto deželo. Po znameniti Kraljevi cesti se boste nato odpravili do Petre, veličastne kreacije Nabatejcev v rožnatem pročelju peščenjaka. Najznamenitejši kulturno-zgodovinski atrakciji Jordanije boste namenili vso potrebno pozornost, ki si jo s svojimi čudovitimi kreacijami tudi zasluži. Sapo jemajoča poslopja Zakladnice in štirih grobnic očarajo še tako zahtevnega obiskovalca. Starodavno mesto, so izklesali iz žive skale, v mesto pa vodi 1200 m dolg siq, kateri je naravni obrambni dragulj mesta. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

4. dan  PETRA - Mrtvo morje - Kumran - Masada - BETLEHEM
  Po zajtrku vožnja do Mrtvega morja. Vstopnica za na plažo in prosto za kopanje v tem naravnem fenomenu, katerega gladina se nahaja na nadmorski višini -400m. Po izkušnji lebdenja na vodi se boste odpravili do Kumranskih votlin, kjer so odkrili svetopisemske spise iz Stare zaveze in gnostične spise iz 2. in 3. stoletja po Kristusu. Obiskali bomo tudi zadnje oporišče (Masado) Židovske skupnosti v boju z Rimljani. Tod so se Sikarijci raje kot v suženjstvo podali v samomor. Po ogledih nadaljevanje do Betlehema. Namestitev, večerja, nočitev.

5. dan  JERUZALEM in BETLEHEM
  Zajtrk. Mesto Jeruzalem leži 800 metrov nad morjem v osrčju Judejskih gora. Obkrožajo ga zaobljeni griči in čudoviti gozdovi, ki z raznoliko arhitekturo mesta tvorijo čudovito harmonično podobo. Na ogledu mestnih znamenitosti se boste podali najprej do Oljske gore, kamor se je po zadnji večerji odpravil k molitvi Jezus Kristus. Ob aretaciji je molil v vrtu Getsemani, katerega bomo tudi obiskali. Nadaljevali boste v starem mestu in se podali skozi 14 postaj križevega pota in obiskali cerkev Svetega groba. Nato sledi obisk židovske četrti in postanek pri Zidu objokovanja ter Omarjevi mošeji. Izlet po Jeruzalemu boste nadaljevali do točke kupole na skali s čudovito mošejo Al Aqsa. Vrhunec potovanja pa se bo stopnjeval do obiska Betlehema, katerega glavne znamenitosti so povezane z rojstvom in življenjem Jezusa Kristusa, kjer stoji tudi cerkev Jezusovega rojstva. Nazaj v hotel. Večerja. Nočitev.

6. dan  NAZARET in TIBERIAS - Galilejsko morje - BETLEHEM
  Zajtrk in nato obisk svetopisemskega področja, ki je bilo pomembno središče ob poti Via Maris, povezovalni prometnici med tedanjim Egiptom in severnimi kraljestvi. Z območja izhaja mnogo svetopisemskih prigod, med njimi Jezusova hoja po vodi, pogostitev 5000 glave lačne množice, čudežna pomiritev viharja… Prav tako je tod Jezus pridobil štiri apostole kot nove učence. Na obali jezera se nahaja tudi mesto Tiberias, ustanovljeno v času Heroda Antipa v počastitev Cesarja Tiberija. Mesto se uvršča tudi med štiri sveta judovska mesta. Nadaljevali bomo še do Nazareta, mesta kjer sta živela Jožef in Marija in kjer je nadangel Gabriel oznanil Jezusovo rojstvo. Po ogledih nazaj v hotel. Večerja. Nočitev.

7. dan  BETLEHEM
  Zajtrk. Prost dan za samostojna odkrivanja svetopisemskih skrivnosti. Večerja. Nočitev.

8. dan  BETLEHEM - TEL AVIV - LJUBLJANA
  Zajtrk. Zgodnji jutranji prevoz do letališča. Prijava in polet s postankom proti Ljubljani.
CENA VKLJUČUJE:
Letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana-Aman in Tel Aviv-Ljubljana, letališke pristojbine , 7x nočitev na osnovi polpenziona v hotelih 4* (Betlehem 3*) nacionalne kategorije, vsi prevozi po programu potovanja, vsi ogledi z vstopninami in prepustnicami kot navedeno v programu, vzpenjača v Masadi, spremstvo angleško govorečih lokalnih vodnikov in slovensko vodenje, zdravstveno zavarovanje z asistenco in organizacijo potovanja.