Radžastansko pivo 2

 Med temi zaključki spet pristopi natakar z belo cunjo ter s ponižnim glasom, manjšo zadrego in narejenim nasmeškom prosi:
“Položite steklenice na tla. Ljudje s ceste gledajo… vi pijete pivo…bo… restavracija…slab glas!”
“O, seveda, seveda….”
Udaipur je še bolj vroč kot Mt. Abu in Slovenci spet zavijejo v restavracijo. Prebavnim motnjam, ki so doletele že skoraj vse člane skupine navkljub, paše nekaj drugega kot sladkobni pepsi, ki ga je mogoče dobiti prav povsod.
“Pivo!” smo neumorni. “Seveda, ni problema,” pove zlikani natakar, ki posreduje zahteve naprej. Čez minuto teče suhljati možic ven in se privleče čez slabo uro nazaj s polno kartonasto škatlo, ki jo komaj nese za pult. Tam potrebujejo še deset minut, kjer se skrivajo za pultom in si šušljajo.
“Pa kaj mečkajo?” se sprašujemo nestrpni slovenski gostje, nakar dobimo na mizo litrske vrče za kavo in čaj, poleg njih pa porazdelijo čajne skodelice. “Tako,” zašepeta zlikani, “delajte se, kot da pijete čaj. Pivo je tu prepovedano, veste. Nihče več ne bo želel priti sem. No, kar natočite!”
Le ena kapljica tistega, zaradi česar sem vzljubila zlati Radžastan.
Petja Šega