KITAJSKA: Peking - Xian - Šanghaj - Hangzhou 10 dni. Pojdi z namiKitajska je velika in nenavadna dežela, v kateri živi več kot milijarda ljudi, dežela, ki je po naravni in kulturni raznolikosti edinstvena. Tako kot pokrajina je fascinantna tudi zgodovina. Vse to in še veliko več združeno v našem novoletnem potepanju po Kitajski.

CENA: 1.799,00 € 

 

1. dan LJUBLJANA - PEKING

 Zbor potnikov na letališču Brnik dve uri pred poletom. Prijava in polet letala s postankom proti Aziji. Obrok na letalu.
2. dan PEKING
 Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti se bomo odpeljali do Nebeškega templja, edine točke zunaj Cesarske palače, katero je moral cesar obiskati vsaj enkrat letno - ob praznovanju novega leta, imenovanega tudi »Spring Festival«. Tempelj obsega številne zelene površine in obredne komplekse (Okrogli oltar, Zid odmevov, Molitvena dvorana…), ki so vsi pomniki odlične mingovske arhitekture. Še skok v center kitajske tradicionalne medicine in na večerjo, kjer nam bodo poleg ostalega postregli še z pekinško raco. Namestitev v hotelu, nočitev. 
3. dan PEKING - kitajski zid
 Po zajtrku bo sledil prevoz do mogočnega kitajskega zidu, katerega je za obrambno in povezovalno vlogo začel graditi veliki Qin Shihuangdi! Veliki zid še danes daje občutek mogočnosti in varnosti, sami pa se bomo lahko prepričali o njegovi trdnosti in veličastnosti njegove lege s sprehodom-plezanjem po njem. Kosilo ter pozno popoldanski povratek v Peking … Prosto za počitek ter regeneriranje morda ob kakšni tradicionalni masaži. Nočitev.
4. dan PEKING
- Tiananmen
 Zajtrku bo sledil ogled celodnevni ogled velemesta: najprej na prvi simbol mesta - trg Tiananmen in spoznali bomo zgodovinski pomen trga ter njegov današnji simbolni pomen. Trg obkrožajo mogočne palače in cesarske zgradbe, v njegovem osrednjem delu pa se nahaja mavzolej nekdanjega voditelja Maa Zedonga in spomenik ljudskim herojem. Nato do »Prepovedanega mesta« oziroma pravilneje cesarske palače. Kompleks 9999 sob in soban je en največjih in najlepše ohranjenih v svetu. Nekdanji izključni privilegij cesarjev bomo spoznali na ogledu mogočnih dvoran med katerimi kraljuje dvorana Najvišje harmonije. Cesarska palača je bila dejansko mesto v mestu in je bila popolnoma samozadostna ter odlično utrjena. Hkrati je predstavljala delovni prostor številnim evnuhom in cesarjevim konkubinam, ki so s časom vse bolj vplivali na razvoj kitajskih dinastij, njihove vzpone in padce. En najlepših delov palače je tudi cesarski vrt s paviljoni in banketno dvorano. Večerja, nočitev.
5. dan PEKING-XIAN
 Po zajtrku prevoz na železniško postajo in vkrcanje na super hitri vlak do Xiana. Po prihodu večerja v restavraciji in pokušina znamenitih cmočkov (dumplingov). Namestitev v hotelu, nočitev.
6. dan XIAN-ŠANGHAJ
 Po zajtrku ogled znamenitega območja mavzoleja velikega cesarja dinastije Qin. Na našem dnevnem programu bo arheološki park Teraccotta vojščakov, več kot 7000 se jih nahaja v urejenem predelu v popolni bojni formaciji. Njihove poteze obraza so individualne, kot da bi dejansko predstavljale vsakega vojščaka tega mogočnega generala in cesarja. Že od odkritja območja leta 1974 je to ena največjih kulturno-zgodovinskih dragocenosti človeštva. Po ogledu nadaljevanje odkrivanja mestnega centra z odlično ohranjenim mestnim obzidjem in izrazito podobo muslimanske četrti s tržnico. Kosilo v restavraciji. Še ogled slovite lokalne obrti - rokodelskega centra izdelkov iz žada, Kitajskega izbranega nakita in okrasja. Prevoz proti železniški postaji, vkrcanje na vlak spalnik, namestitev v klimatiziranih 1/4 posteljnih kupejih. Nočna vožnja v Šanghaj.
7. dan ŠANGHAJ

 Po prihodu v Šanghaj bo zajtrku v hotelu sledil ogled mesta: vrtovi Yu iz leta 1559, ene redkih arhitekturnih ostalin cesarske Kitajske v velemestu, kjer je idilično predstavljen osnovni koncept vrtov in parkov po kitajski spiritualno-arhitekturni zapovedi, Templja Žametnega bude, predela Bund s kolonialnimi poslopji na eni in mogočnimi stolpnicami na drugi strani reke in slovite avenije Nanjing. Večerja, namestitev v hotelu, nočitev.

8. dan ŠANGHAJ – ZHUJIAJIAO-HANGZHOU
 Zajtrk. Najprej bomo obiskali slikovito vodno mesto Zhujiajiao, kjer bomo občudovali starodavno arhitekturo hiš, trgovinic in restavracij ob vodnih kanalih in kamnitih mostovih, nato pa se bomo z hitrim vlakom odpeljali v Hangzhou. Po prihodu večerja, namestitev, nočitev.
9. dan HANGZHOU-ŠANGHAJ
 Zajtrk in ogled enega najlepših mest, kot ga je poimenoval Marco Polo v 13. Stoletju. Zapeljali se bomo s čolnom po jezeru West Lake, vstopili v pagodo »šestih harmonij, obiskali plantažo čaja. Po ogledih se bomo z hitrim vlakom vrnili v Šanghaj, večerja in prevoz na letališče.
10. dan EVROPA-LJUBLJANA
 Prijava na polet preko enega izmed letališč proti Ljubljani. Pristanek predvidoma v popoldanskem času.