Greš z nami? - Severna Koreja, 9 dni


CENA: 2.799,00 € 
Turistično potovanje: vključeno vse po programu.
Država različnih predznakov predstavlja pravi izziv. Kako bogato doživetje!
Kult osebnosti, japonska, ameriška in sovjetska okupacija, korejska vojna, kršenje človekovih pravic, demokratična republika, korejska kultura, eksotična udeleženka svetovnega nogometnega prvenstva, najbolj militarizirana država sveta, velike parade … Veliko smo brali o njej. Čas je, da jo spoznamo tudi v živo in si ustvarimo lastno podobo  te zanimive in dejansko skrivnostne dežele.
ODHODI: 21.09., 27.10.

PROGRAM POTOVANJA:
1. dan
LJUBLJANA - PEKING

Zbor potnikov na letališču Ljubljana. Prijava na polet proti Pekingu preko enega izmed letališč.

2. dan
PEKING

  Po pristanku in opravljenih vstopnih formalnostih sledi ogled prvega simbola mesta - trga Tian An Men, kjer bomo spoznali njegov zgodovinski pomen. Trg obkrožajo mogočne palače in cesarske zgradbe, v njegovem osrednjem delu pa se nahaja mavzolej nekdanjega voditelja Maa Zedonga in spomenik ljudskim herojem. Nadaljujemo do parka Jingshan , kjer se iz paviljona nudi prečudovit razgled na Prepovedano mesto. Dan bomo zaključili v restavraciji in med drugim poskusili znamenito Pekinško račko, nato pa se zapeljali do hotela. Namestitev, nočitev.

3. dan
PEKING - PYONGYANG

  Po zajtrku prosto do prevoza na letališče v Pekingu in polet proti Pyongyangu. Po pristanku in opravljenih vstopnih formalnostih vožnja v središče prestolnice Pyongyang, ki se nahaja na zahodnem delu korejskega polotoka. Starodavno mesto, ki je bilo v korejski vojni močno poškodovano, je bilo s pomočjo Sovjetske zveze povsem prenovljeno, tako da se bomo popeljali po širokih avenijah mimo monolitskih stavb ter spomenikov v socialističnem slogu.
  Najprej se bomo ustavili pri Slavoloku zmage, nato pa bo sledil prevoz do Kim II Sungovega trga, kjer se še zmeraj odvijajo največje in najpomembnejše vojaške parade. Prevoz do hotela, namestitev, večerja, nočitev.
  4. dan
PYONGYANG - MT. MYOHYANG - PYONGYANG

  Po zajtrku se bomo odpeljali na grič Mansudae, kjer se nahajata ogromna spomenika pokojnih predsednikov očeta Kim II Sunga in sina, generala Kim Jong Ila. Sledi vožnja proti Kitajski meji v Mt. Myohyang, imenovan tudi »Gora skrivnostnih dišav«, katere vrhovi dosegajo višino tudi do 1.900 m in spada pod dediščino Unesca. V tem čudovitem naravnem okolju se nahaja več budističnih templjev, najbolj poznan med njimi pa je tempelj Pohyon, v katerega bomo tudi vstopili in si ogledali razstavo mednarodnega prijateljstva. Po kosilu povratek v Pyongyang, večerja v tradicionalni restavraciji. Nočitev.

5. dan
PYONGYANG - KAESONG - PYONGYANG

  Po zajtrku se bomo odpeljali proti jugu, v mesto Kaesong, nekdanjo prestolnico dinastije Goryeo, danes pa se v mestu nahaja največja koncentracija vojaških objektov. Ustavili se bomo v kraju Panmunjom, ki se nahaja na demilitarihzirani črti (DMZ). DMZ je 4 km široko in 248 km dolgo skrbno varovano področje, ki loči obe Koreji. Po kosilu sledi obisk zgodovinskega muzeja Koryo v Kaesongu , kjer se nahajajo relikvije iz obdobja dinastije Koryo ter grobnice kralja Kongmina. Povratek v Pyongyang, večerja v tradicionalni restavraciji, nočitev. 

6. dan
PYONGYANG

  Zajtrk. Dan bo namenjen spoznavanju mesta: ogled enega največjih mavzolejev na svetu imenovanega Kumsusan, kjer počivajo posmrtni ostanki prednikov Kim II. Sunga in njegovega sina Kim Jong Ila, vojnega muzeja, ladje USS Pueblo , knjižnice zgrajene v tradicionalnem korejskem stilu, se popeljali s podzemno železnico, ki je edinstvena, s čudovitimi poslikavami, šole.. Kosilo, večerja, nočitev.

7. dan
PYONGYANG - NAMPO - PYONGYANG

  Po zajtrku vožnja v pristaniško mesto Nampo, ki se nahaja ob ustju reke Taedong. Ogled 8 km dolgega jezu na Rumenem morju. Kosilo. Na povratku postanek na kmetiji, kjer se bomo seznanili z življenjem domačinov. Popoldanski povratek v Pyongyang, današnji dan pa bomo zaključili s postankom v državni trgovinici in z večerjo v tradicionalni restavraciji. Nočitev.

8. dan
PYONGYANG - PEKING

  Zajtrk. Prevoz na letališče in polet v Peking. Sledi vožnja z rikšami po Hutongu, tradicionalnem naselju starega Pekinga. Peljali se bomo skozi labirinte ozkih ulic, ob katerih v senci košatih dreves druga poleg druge stojijo majhne hiše, zgrajene iz sive opeke in prekrite s tipično strešno kritino, ravno tako sive barve. A hutogne poživijo živordeče pismenke, ki se bleščijo nad vhodi in kitajske lanterne. Le tu je moč začutiti, kakšen je bil Peking pred bliskovitim gospodarskim razvojem in kakšen je za večino prebivalcev. Ustavili se bomo za ogled notranjosti ene izmed hiš in zaključili ogled z obiskom stolpa bobnov. Večerja in ogled Kung fu predstave, prevoz na letališče, prijava na polet.

9. dan
PEKING - LJUBLJANA

  Pristanek na letališču Ljubljana.
  če te zanima, se javi na: jjjjanin@gmail.com