Greš z nami? - Daljni Vzhod, 15 dni







CENA:od 3.999,00 € Hongkong, Koreja, Filipini, Japonska
Turistično potovanje: vključeno vse po programu.
Biseri Azije, strnjeni v enkratno doživetje.
Odpotujte v Hongkong, najbrž najbolj fascinantno mesto sveta; v Seul in Manilo za kulturne kontraste, pa ekspresno po Japonski! Čudovita narava, templji, gostoljubnost, kulinarika ter ruševine mogočnih antičnih templjev, pritegnejo v ta konec sveta še tako zahtevnega popotnika.
Lahko bi leta tavali po njihovih hribovjih, se čudili raznovrstnostim flore in favne v naravnih parkih, raziskovali templje, tradicionalne kulture in antična mesta, se prepustili brezdelju in odklopili možgane na rajskih tropskih otokih, pa vendar bi v naslednjem trenutku znova ostali brez besed, ko bi odkrivali novo plat teh čudovitih dežel.

ODHOD: 17.10.2017                                                       

PROGRAM POTOVANJA:
1. dan  LJUBLJANA - HONGKONG
  Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Prijava na polet in predvideni let s postankom na enem izmed evropskih letališč. Nadaljevanje poleta proti Hongkongu. Obrok na letalu.

2. dan  HONGKONG (večerja)

  Po pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti, se bomo odpeljali v hotel, namestitev.
  HONGKONG je posebno administrativno območje LR Kitajske, ki ji ga je izročila Velika Britanija v skladu s sporazumom iz leta 1997. Sestavljajo ga: polotok s področjem Kowloon in New Territories ter 236 otokov in otočkov v Južnem Kitajskem morju, med katerimi je največji otok Lantau, najbolj znan pa otok Hongkong. Skupna površina: 1092 m2, kjer živi približno 7 milijonov prebivalcev.
  Prosto popoldne za individualne oglede. Kosilo/večerja v lokalni restavraciji. Nočitev.

3. dan  HONGKONG - SEUL (zajtrk, večerja)

  Po zajtrku se bomo podali na poldnevni ogled otoka Hongkong. Osrednji del otoka je hribovit in s statusom naravnega parka zaščiten pred nadaljnjo pozidavo. Vožnja po obalni cesti mimo čudovitega zaliva Repulse nas bo pripeljala v očarljivo podeželje in ribiško vas Aberdeen s pristaniščem, v katerem so zasidrani znameniti ribiški čolni. Mnogi med njimi so začasno bivališče ribičev in njihovih družin v sezoni ribolova. Po ogledu se bomo odpeljali na Viktorijin vrh (Victoria Peak - 552m), najvišjo točko otoka in zelo priljubljen cilj vsakega obiskovalca mesta, saj se z vrha širi razkošni razgled po otoku, pristanišču, polotoku Kowloon in njegovim hribovitim ozadjem.
  Po ogledu se bomo zapeljali skozi predel Hongkonga imenovan Kowloon katerega ime pomeni »Devet zmajev« in se razprostira na nekaj kvadratnih kilometrih polotoka, ki ga od otoka Hongkong deli ozek morski preliv, imenovan Victoria Harbour. Je eden od najgosteje naseljenih mestnih področij na svetu in venomer izjemno obljuden, tako s prebivalci kot z obiskovalci. Tu je nakupovalni paradiž za vsakogar, saj je ponudba različnih specializiranih in tradicionalnih uličnih tržnic ter sodobnih nakupovalnih središč tako raznolika, kot le malo kje na svetu in lahko zadovolji še tako zahtevnega potrošnika.
  Sledi transfer do letališča in prijava na let za Seul. Po pristanku prevoz v hotel. Večerja v restavraciji. Namestitev in nočitev.

4. dan  SEUL (zajtrk, kosilo)

  Po zajtrku sledi celodnevni ogled mesta. Palača Gyeongbokgung, zgrajena v 14. stoletju, je bila v zgodovini večkrat uničena in ji sedaj poizkušajo z restavracijskimi deli povrniti nekdanji sijaj, sledi ogled templja Jogye, ki je bil zgrajen leta 1910 in je najpomembnejše korejsko budistično svetišče. V nadaljevanju še kratek izlet do Olimpijskega stadiona, kjer so bile leta 1986 olimpijske igre. Kosilo v eni izmed lokalnih restavracij. Prosto popoldne. Nočitev.

5. dan  SEUL (zajtrk)

  Po zajtrku prost dan. Možnost individualnih ogledov ali fakultativnih izletov, nakupovanj ali panoramskega sprehoda po velemestu. Nočitev.

6. dan  SEUL - TOKIO (zajtrk)

  Po zajtrku transfer do letališča in prijava na let do Tokia. Po pristanku prevoz v hotel. Namestitev in prosto za počitek. Popoldan pa sprehod po avenijah velemesta in doživetje nočnega utripa. Nočitev.

7. dan  TOKIO (zajtrk)

  Zajtrk. Na ogledu glavnega mesta države si bomo najprej ogledali Cesarsko palačo. Sama palača je zaprta za javnost, zato si bomo ogledali le zunanji del. Meiji Jungu svetišče, ki je posvečen cesarju Meiji in njegovi ženi, prednikoma današnjega cesarja. Sledi ogled najstarejšega templja v Tokiju - Asakusa Kannon. Sedanja podoba templja ni originalna, saj je bil tempelj uničen v zračnih napadih l. 1945, kar danes stoji tu, je verna kopija, ki je bila zgrajena 1958. leta. Za konec dneva še sprehod po mondeni in svetovni znani trgovski ulici Ginza. Nočitev.
 
8. dan  TOKIO - KYOTO (zajtrk)

  Po zajtrku bomo zapustili Tokio in se z avtobusom odpeljali do mogočne gore Fuji - simbola Japonske. Odpeljali se bomo do polovice oziroma 5. postaje na 2.305 m nadmorske višine. Od tu se razprostira čudovit pogled na okolico. Sledi vožnja v Hakone, ki je poznan predvsem po lepi naravi in vročih izvirih. Z ladjo se bomo popeljali po jezeru Ashi. Po končanem ogledu se vkrcamo na ekspresni vlak do Kyota. Prevoz v hotel. Namestitev in nočitev.


9. dan  KYOTO (zajtrk)

  Zajtrk. V tem čudovitem mestu bomo najprej obiskali tempelj Kiomizu. Zanimiv je zaradi njegove glavne dvorane na vrhu pobočja, od koder se s prostorne verande odkriva panoramski pogled na mesto Kyoto in okolico. Sledi ogled gradu Nijo, ki ga je dal postaviti Ieyasu - začetnik šogunata Tokugawa leta 1603 kot svojo Kjotsko rezidenco. Grad je zaradi imenitne arhitekturne podobe in bogate notranje dekoracije postal del Svetovne kulturne dediščine. Ogledali si bomo še tempelj Ryoanji, svetišče Henai, ki je bilo zgrajeno za cesarja Kanmuja, ustanovitelja mesta Kyoto. Naš naslednji cilj bo ogled templja Kinkakuji z bogato zgodovino iz obdobja Muromachi (1336-1573). Imenujejo ga tudi Rokoun-ji (tempelj parka jelenov). Vse kar se je ohranilo iz davnega obdobja je Zlati paviljon, poimenovan tako zato, ker so gornja nadstropja prekrita z zlatimi listi, na vrhu strehe pa kraljuje feniks iz brona. Prevoz do hotela. Nočitev.

10. dan  KYOTO - NARA - KYOTO (zajtrk)

  Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni ogled bivše japonske prestolnice Nara. Tu si bomo ogledali tempelj Todaiji z največjim kipom Bude, vlitim v bron. Nato bomo obiskali Park Nara. V tem parku so poleg templja Todaiji tudi Kofukuji s svetiščem Kasuga Taishe. Povratek v Kyoto. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

11. dan  OSAKA - MANILA (zajtrk)

  Po zajtrku bomo zapustili Kyoto in se z avtobusom odpeljali do Osake. Panoramska vožnja skozi mesto, ki je danes tretje največje na Japonskem in ogled dela Osake, kjer se nahajajo številni muzeji. Sledi transfer do letališča in prijava na let proti Manili. Ureditev vstopnih formalnosti in transfer do hotela. Namestitev. Nočitev.

12. dan  MANILA (zajtrk, kosilo)

  Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni ogled mesta in okolice. Ogledali si bomo trdnjavo Santiago, in se sprehodili skozi stari del mesta do parka Rizal. Kosilo v restavraciji. V nadaljevanju se bomo peljali do mesta Tagaytay, kjer se nahaja prečudovito jezero Taay. Povratek v Manilo. Nočitev.

13. dan  MANILA - VILLA ESCUDERO - MANILA (zajtrk, kosilo)

  Zajtrk. Najprej bomo uživali v panorami čudovite pokrajine, ko se bomo vozili proti dnevnemu cilju v Villi Escudero. Villa Escudero je zgodovinski center, kjer na nekdanji španski plantaži še ohranjajo prikaz spontanega kmečkega življenja glavnine Filipincev pred približno 200 leti. Marsikje še dandanes živijo popolnoma enako, zato nas bo njihov dobrosrčen sprejem navdal s toplino in nas popeljal nazaj v čas preprostosti v človekovem vsakdanu. Očaral pa ne bo samo kulturni prikaz življenja nekoč, saj bo naše občutke ojačala tudi podoba naravnih lepot, ki se skrivajo v kombinaciji voda, vulkanskih stožcev in gosto poraščenih predelov s kokosovimi palmami. Kosilo v restavraciji. Prevoz v hotel. Nočitev.

14. dan  MANILA - EVROPA

  Zajtrk. Prosto do prevoza na letališče. Prijava na let s postankom proti Evropi. Obrok na letalu.

15. dan  LJUBLJANA

  Nadaljevanje poleta s postankom proti Ljubljani.
 če te zanima, se javi na: jjjjanin@gmail.com